Konsthotell: The Winston Hotel, Amsterdam

Winston Hotel - Resekoll.se

Beläget mitt i Amsterdams red light district är Winston Hotel inget nytt påfund med konstnärskap och galenskap på behagligt avstånd från dåtidens besudlande aktiviteter. Nej, här sitter det i väggarna (eller på väggarna).

På 80- och 90-talet var stället nämligen ett bohemiskt tillhåll för konstnärer, filmskapare, journalister och prostituerade, och dåvarande ägaren Frans Verlinden påbörjade arthotel-trenden genom att ge sin konstnärsvän Aldert Mantje fria händer med nöjesetablissemanget. Hans avantgardistiska stil har tonats ner med åren (konst i form av djurkadaver är till exempel inte alltid uppskattat där man ska sova), och nu huserar Winston Hotel alla möjliga konstriktningar i sina vitt skilda rum. På kvällarna är det olika klubbar som gäller. Se fler bilder här!

Winston Hotel - Resekoll.se