Småprata på tio olika språk

Small Talk at Resekoll.se

Igår kom Lonely Planets säsongssäck (det är sant) med böcker till Resekoll. Vi börjar med de sötaste. Small Talk är en ny liten serie där minst sagt fickvänliga böcker tar dig igenom vardagsfraser på hela tio olika språk. Small Talk Asia rör sig sig i Sydostasien, Kina, Korea och Japan. Hela tiden står texten översatt fonetiskt (tack och lov), och längst bak i boken finns små snabbguider à la "24 timmar i Hanoi".

Men roligast blir det förstås när man ger sig in på den Nordeuoropeiska utgåvan, Small Talk Northern Europe, som täcker Baltikum och Norden, med Grönland och Färöarna som bubblare. För svenska och fonetik tillsammans är det förstås inte Hipp Hipp-gänget som har hittat på. Du får här lära dig och din utlandsgäst nyttiga fraser som de air feur dewrt; de air et fel paw reyk-ning-en; ta fast shoo-ven; och yaa gawr paw han-dels-me-sa.

One thought on “Småprata på tio olika språk”

Kommentarer inaktiverade.