Helsingfors får ny Asienterminal

Finnair Airbus 350XWB - Resekoll.se

Nu när de stora flygplatserna bygger nya mastodontterminaler vill inte Helsingfors flygplats och Finnair vara sämre. En renodlad Asienterminal med kapacitet för 15 miljoner passagerare per år byggs nu, och beräknas vara klar hösten 2009. Högsta prioritet får bagagehanteringen (lämpligt nog, med tanke på den senaste tidens händelser), och under hela terminalen har därför en nästan tre hundra meter lång tunnel byggts, på 22 meters djup. Hanteringssystemet är en mil långt, och ska klara att hantera 7000 väskor i timmen. Terminalens åttio nya bryggor anpassas efter Finnairs nya Airbus A330 och A350XWB. I terminalen kommer det även att finnas Finnair eget Spa & Wellness Center, som ska göra att man nästan hoppas på förseningar.