Superhjältar i Mellanöstern

Warner Bros in Abu Dhabi - Resekoll.se

Mellanösterns hatkärlek till amerikansk populärkultur får sig snart en redig injektion. Både Dubai och Abu Dhabi har långtgående planer på enorma nöjesparker där stora inslag kommer att bli amerikanska seriehjältar och filmfavoriter.

Att det finns pengar i Förenade Arabemiraterna kommer inte som något chockbesked, och avtalen med amerikanska mediebolag har gått stadigt framåt. Marvel kommer att öppna en nöjespark i Abu Dhabi 2011, med figurer som X-Men, Spindelmannen och Fantastic Four på plats (Captain America följer inte med). Budweiser är delaktiga i ett enormt SeaWorld-komplex i Dubai 2012, med lagom diskreta ölprovningsstationer. Det så kallade Dubailand kommer att innehålla en rad olika "världar", och det verkar bland annat kunna handla om både King Kong och Jurassic Park från Universal Studios, samt Shrek och Kung Fu Panda från Dreamworks. På bilden ser du Warner Bros projekt i Abu Dhabi. Läs mer på MSNBC.com.