Nytt exklusivt hotell öppnar i Åre

Copperhill Mountain Lodge - Resekoll.se

Åres gästkapacitet får sig uppsving i november 2008, när nya Copperhill Mountain Lodge slår upp portarna på Förberget, 730 meter över havet. Namnet kommer just av de kopparfynd man gjorde på platsen för två hundra år sedan, men nu kommer där istället att byggas 112 rum och sviter, spa-avdelning med nio behandlingsrum, två restauranger och två barer, konferenslokaler för totalt 600 deltagare, egen barnklubb och skidbutik. Man gör stor sak av att arkitekten heter Peter Bohlin, världsberömd amerikansk arkitektprofil, men att gästerna kan kasta sig ut i Åres backar direkt från drinken vid brasan är förmodligen en minst lika viktig poäng. Dessutom innebär Copperhill Mountain Lodge en massa nya jobb, så glöm inte att ansöka om du är sugen på att jobba på ett av Sveriges mest påkostade nya hotell.