Konsten att parkera i Bukarest

Parkering i Rumänien - Resekoll.se

Tekniken för att parkera i Bukarest skiljer sig på några punkter från den vi ser i Skandinavien. Några tydliga regler verkar inte existera utöver en informell sådan som säger att man parkerar där man får plats.

Om den platsen råkar vara på en mindre refug mitt i en vägkorsning så är det helt ok. Den som vant sig vid böter om bilen parkeras mot färdriktningen behöver inte oroa sig för det går lika bra att parkera åt andra hållet. Skulle det till sist visa sig vara så trångt att parkering inte fungerar åt något av hållen eller att en lämplig refug saknas kan man alltid backa in bilen diagonalt mot övriga bilar eller ställa sig i närmaste trapp. Ibland drabbas man av områden där bilister förväntas betala för att parkera. Sådant löses lämpligen genom att parkera bredvid de märkta platserna. Där gäller nämligen inte längre skyldigheten att betala. Den som inte är van med detta flexibla system vänjer sig snabbt och lätt. Prova själv får du se! 

2 thoughts on “Konsten att parkera i Bukarest”

  1. UNDERBART! Ska nog flytta dit för parkering är inte min starka sida 😛

Kommentarer inaktiverade.