En perfekt dag i Barcelona

Montserrat - Resekoll.se

Barcelona har verkligen något för alla. Magnus Haggren från den populära webbguiden barcelona-turist-guide.se delar med sig av sina stalltips för en perfekt dag i Barcelona.

"Stig upp tidigt och ät en god frukost på ditt hotell eller i din lägenhet.
Gå sedan till närmsta marknad och köp en färsk baguette, en övermogen tomat, lite olivolja och en bit Serranoskinka.
Vid din närmsta Metrostation köper du en Transmontserrat-biljett och tar digsedan med tåg till Montserrat. Tågen avgår varje timme med start 9.36. Resan tar cirka 50 minuter och sedan fortsätter du med "Funicular" (bergbana) upp till munkklostret. Här kan man om man vill stanna och lyssna på pojkkören som funnits sedan 1300-talet. Är du mer äventyrlig av dig och vill komma ifrån turisterna tar du ännu en bergbana upp till Sant Joan. Härifrån hittar du en 7,5 km lång vandringsled som tar dig till den absolut högsta toppen av det magiska berget Montserrat. Toppen heter Sant Jeroni och ligger 1236 meter över havet. Härifrån har du en klar dag en helt fantastisk utsikt över stora delar av Katalonien. Avnjut en god lunch med den katalanska nationalrätten "pa amb tomaquet" med Serranoskinkan du köpte samma morgon.
Väl tillbaks i Barcelona kan det vara på sin plats med en shoppingtur på Pg. de Gràcia. Här hittar du det allra senaste inom mode, skor och väskor.
På kvällen tar du dig bort till Pl. Espanya och upplever "FontMontjüic", den magiska fontänen. Här blandas klassisk musik med ljus och vatten. Fontänen upprättades 1929 för den stora världsutställningen som hölls samma år i Barcelona och är en annorlunda och mysig upplevelse.
Kvällen avslutas sedan med tapas på restaurangen Ciudad Condal, (Adress: Ramblade Catalunya 18) där den lokala befolkningen varje kväll möts och där underbara tapas kan avnjutas tillsammans med en flaska Rioja till bra priser."