Årets bästa flygplatser

Hong Kong International Airport - Resekoll.se

Skytrax är ett London-baserat bolag som helhjärtat ägnar sig åt att undersöka, utvärdera och analysera flygindustrin med dess olika komponenter. Varje år presenterar man exempelvis World Airport Awards, som är en lista över världens bästa flygplatser. Men det är inte godtyckliga fingrar i luften som gäller som underlag för rangordningen – inte mindre än 8,2 miljoner frågeformulär har insamlats av flygresenärer under 2007 och 2008, och 190 flygplatser finns med på listan. Respondenterna har fått rangordna 39 olika kritiska faktorer som är av betydelse för en flygplats. Hong Kong International Airport har liksom förra året knipit åt sig förstaplatsen, medan Singapore, Seoul och KL flåsar i nacken. Varför är Asien så mycket bättre på flygplatser? Här är topp-tio-listan:

1. Hong Kong

2. Singapore Changi

3. Seoul Incheon

4. Kuala Lumpur KLIA

5. Munich

6. Kansai

7. Copenhagen

8. Zurich

9. Helsinki

10. Cape Town