Äntligen nattöppen tunnelbana

Stockhlms tunnelbana - Resekoll.se

Det händer mycket hos Stockholms Lokaltrafik för tillfället. I helgen var det första försöket till dygnet-runt-öppen tunnelbana i Stockholm under fredag- och lördagnätter. Äntligen och tack, får man väl säga. För anledningen till att ha stängt de där futtiga småtimmarna ter sig allt mer orimlig, och alla vi som någon gång suttit och slumrat på Gullmarsplan i minusgrader väntandes på nattbussen kan nu få upprättelse. Dåliga nyheter för svarttaxigänget, men å andra sidan kanske det finns nattjobb att söka i tunnelbanan istället? Förhoppningsvis kan Stockholmarna klara av att hantera denna nya frihet också.
Den andra goda nyheten är att SL ska upprätta bibliotek på ett par av sina stationer. Först ut i ett försök blir Östermalmstorg, Bredäng och Hökarängen.
Här är en hel lista över SLs senaste åtgärder.