Singapore öppnar för advokatbyråer

Law Firm - Resekoll.se 

RESEKOLL I MALAYSIA: En kortfattad och för många förmodligen ovidkommande nyhet från Singapore: Legal Profession Act har ändrats så att utländska juridikbyråer nu kan sätta upp kontor i landet. Redan för nio år sedan initierades förslag på en liberalisering av marknaden för juridiska tjänster. Men det finns förstås vissa restriktioner även i den nya lagen. Från oktober kommer fem utländska firmor att få etablera sig i Singapore och anställa lokal arbetskraft, det vill säga färdiga jurister. Liberaliseringen har efterfrågats starkt av finanssektorn i landet, och lagändringen ska leda till en ökad öppenhet och en ytterligare boost för landets ekonomi. För unga och aspirerande juridikstudenter i Singapore kommer säkerligen nyheten som en skänk från ovan.