Hotell i Malaysia: Holiday Inn, Melaka

Holiday Inn, Melaka - Photo by Christian von essen, Resekoll.se

Melaka har gått från en av Sydostasiens största handelsstäder till att spela en ganska anonym roll i Malaysia idag. Men staden är rik på historia, kultur och koloniala lämningar från både Holland, Portugal och Storbritannien, samtidigt som islam, hinduism och kinesiska tempel ramar in stadens plottriga smågator på ett vackert sätt.

 

Holiday Inn, Melaka - Photo by Christian von essen, Resekoll.se

Utsikt

Melakas Holiday Inn är ett för staden relativt omfångsrikt schabrak med utsikt över vattnet och den lustiga lilla halvön med den färggranna moskén. Det är en speciell stämning när det börjar skymma och böneutroparen sätter igång.

Holiday Inn, Melaka - Photo by Christian von essen, Resekoll.se 

Rummen

Vi provade ett Club Executive dubbelrum. De är rymliga med generös arbetsyta och kontorsstol. Stor LG-skärm, air condition, badkar, tvättlina. Bredbandslina på rummet och trådlöst i lobbyn. Visst krångel dock med lösenord som inte funkar. En märklig internetdeposition krävs också först på 100 RM. En "infinity-pool" finns till förfogande, liksom spa och gym.

 

Mee Rojak - Photo by Christian von Essen, Resekoll.se 

Maten

På restaurang es.sense serveras buffé med mängder av traditionella malayiska rätter. Prova bland annat mee rojak (bilden ovan), som är nudlar kokade i jordnötssås (i princip samma sås som används till satay-spetten), med ägg, fiskbollar, tofu och annat gott, beroende på lokala variationer.

Servicen är god, vid middagen är det svårt att nysa utan att få en servett.

Till frukost serveras även då malaysiska rätter och en mängd olika varianter av ägg.

Har du tillgång till Club Executive Room så finns det även en lounge där det finns bättre datorer med uppkoppling och skrivare. Där serveras en lugnare och intimare fruksotbuffé. Den är tyvärr inte särskilt bred i sitt sortiment – men det är en kontinental frukost med kaffe, toast, flingor och frukt.