Lonely Planet’s Best In Travel 2009

Lonely Planet's Best in Travel 2009 - Photo by Christian von Essen, Resekoll.se

Årets julklapp till den reseintresserade? Lonely Planets böcker blir bara snyggare mer åren, och vill du ha koll på vilka platser reseexeperterna och guideboksförfattarna tycker är hetast ska du naturligtvis införskaffa Best In Travel 2009. Listan över de länder som man bör avlägga visit hos nästa år är ingen charterresa precis. Georgien kanske inte är lika frestande nu som när det avsnittet skrevs, men i övrigt har vi Algeriet, Rwanda, Kirgistan, Bangladesh, Kanada, Grönland, Sierra Leone, Peru och Oman. Det mesta i boken – förutom ett stort reportage om vatten – består av topp-tio-listor, exempelvis över regioner och städer. Men i slutet av boken hittar vi också listor som "Best places for deadly sins", "Best ecotrips", "The saltiest cities of the world" och "Best things to throw yourself off". Boken släpps den 15 oktober över hela världen.