Buss mellan Singapore och KL

Bus from Singapore to KL - Resekoll.se Photo: Christian von Essen

Att flyga mellan Singapore och Kuala Lumpur måste vara bland det onödigaste man kan göra. Låt vara att man får uppleva två av världens bästa flygplatser, men i övrigt är det inget som slår buss när det kommer till smidigt resande i området. Du kommer fram mitt i smeten, slipper vänta på bagage och ta flygtåg. Här kör vi dubbeldäckaren Aeroline från Singapore till Kuala Lumpur. Vi gick loss på de dyra biljetterna, som kostar 200 kronor styck för fem timmars resa. Vi lyckades få platserna längst fram, högst upp, vilket var löjligt bekvämt. Både mat och kaffe serveras ombord av en bussvärdinna som tar sitt jobb på största allvar. Dessutom visas ett par halvbra filmer under resans gång. Men kom ihåg att du måste gå av för tullgenomgång två gånger. Det enda negativa med hela biljettförfarandet (man kan boka och betala i förväg på nätet) är att du måste hämta biljetterna en halvtimme innan. Något som är ganska absurdt, eftersom man ändå får en pinkod när man betalar. 

3 thoughts on “Buss mellan Singapore och KL”

  1. Jag tror iofs många kan få ett lite skitigt första intryck av KL när de anländer till busstationen från helvetet – Puda Raya.
    Själv gick jag bara och satte mig på en buss på Golden Mile Road i Sing och sen bar det av utan krångel.

  2. I våras tog jag och tre vänner denna sträcka med en hyrd chaufför från KL flygplats till Singapore City i en skön minivan som bokstavligen flög fram på motorvägen och körde sedan gräddfilen (inge tull eller köer) in till Singapore. Notan gick på 350 kr per person och på köpet fick vi chaufförens livshistoria och slapp ytterligare transfer från terminaler etc. För mig att det tog ca 3-4 h totalt.

Kommentarer inaktiverade.