Sterling i konkurs

Sterling - Resekoll.se

Stålbadet fortsätter. Idag meddelar danska flygbolaget Sterling att man kastar in handduken. Passagerare som köpt biljetter direkt på Sterlings sajt får inga pengar tillbaka för sina biljetter, och dessa resenärer får ta sig hem från sitt resmål på eget bevåg. Passagerare som flugit med Norwegian får hjälp av dem. Läs mer här. Läs Sterlings egen förklaring till konkursen på Sterling.dk.

Uppdatering: Ryanair rycker ut: 

Ryanairs biljetter för Sterlings strandsatta passagerare kan bokas via Ryanair webbplats (http://www.ryanair.com/member/sterlingrescuefare.html) från och med idag fram till den 5 november. Biljetterna gäller därefter för resa till och med den 7 november. 


SAS hjälper också till:

SAS hjälper strandade Sterlingresenärer som har bokad biljett inom Skandinavien eller från Europa till Skandinavien i mån av plats. Sterlingresenärer erbjuds att köpa en biljett till priset av skatter och avgifter, under den 29 och 30 oktober. SAS ökar även kapacitet på Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö och Stockholm-Köpenhamn. Erbjudandet gäller resenärer som har en bokad biljett hem med Sterling oavsett hemresedatum. Erbjudandet gäller på SAS egna flygningar den 29 och 30 oktober

2008 och i mån av plats. Drabbade Sterlingresenärer måste personligen ta kontakt med SAS eller SAS handlingbolag på avreseflygplatsen. Det går inte att kontakta SAS via telefon för att ta del av detta erbjudande.


Fritidsresor skriver så här: 

Fritidsresor erbjuder strandade Sterlingresenärer att, i mån av plats, flyga hem till Sverige utan kostnad. Detta erbjuds på Fritidsresors ordinarie charterflygningar, framför allt från Tenerife och Gran Canaria, till den 5 november.

Fritidsresor och systerbolaget TEMA har ett fåtal inbokade resenärer med Sterling. Samtliga kontaktas personligen för information om alternativa lösningar. 

Alla Fritidsresors och TEMA:s resenärer omfattas av resegarantilagen, vilket betyder att resenärerna inte drabbas ekonomiskt vid konkurs. Detta till skillnad från resenärer som bokat endast flyg av lågkostnadsflygbolag som exempelvis Sterling och Norwegian.