Rapport: Det Goda Köket 2008

Det Goda Köket - Resekoll.se

På söndagen avslutades årets upplaga av Det Goda Köket, matmässan i Älvsjö. Resekoll var på plats under lördagen och fick njuta en eftermiddag full av alla de oräkneliga delikatesser och gårdsproducerade läckerheter som Sverige frambringar. Och mycket folk förstås.

 

 

Det Goda Köket - Resekoll.se 

Mässan verkar i Ã¥r ha satsat ännu hÃ¥rdare pÃ¥ dryckessegmentet, för det dominerande inslaget var verkligen vin- och spritproducenterna. Det Goda Köket är med andra ord ett smärre paradis för vinintresserade, men vi som tog bilen till mässan fick nöja oss med matdelen. Ingen försäljning är tillÃ¥ten, men utskänkningstillstÃ¥ndet är pÃ¥ plats, och du kan hyra ditt eget vinglas vid ingÃ¥ngen och samtidigt köpa kuponger till diverse olika smakprovningar. När kupongarna är slut gÃ¥r det ocksÃ¥ bra att hÃ¥lla fram sitt tummade glas till olika vinproducenter och lÃ¥tsas intresserad. 

 

Det Goda Köket - Resekoll.se

Ostbrickan frÃ¥n Gotland slogs med ostbrickan frÃ¥n Ã…land. Strutschorizo tävlade om uppmärksamheten med kaninlÃ¥r. Tidningen Lifestyle hade en livs levande cigarrullare pÃ¥ plats, medan Expressen och Allt om Mat satte besökare i beroendesituation med den första delen pÃ¥ sin oändliga kokboksserie. 

Känslan efter lördagen var att det saknades ännu fler prylar, böcker, redskap och kockar i vimlet. Och mat att provsmaka som inte bara var ost. Nästa gång blir det i alla fall pendeltåget till Älvsjö. Ju mer vin man smakar, desto roligare (och onödigare) saker köper man ju också med sig hem.

 

Text: Christian von Essen Foto: Linus Feldt