En optimistisk svensk resebransch

Rese- och turistnäringen i Sverige (RTS) har genomfört en undersökning tillsammans med Öhrlings PricewaterhouseCoopers. De tillfrågade var företrädare för 160 reseföretag. Resultatet visar att hela 51 procent är positiva till den ekonomiska utvecklingen under de närmaste 12 månaderna. 60 procent av företagen tror att antalet anställda kommer att bestå oförändrat, medan 19 procent tror på nyanställningar. Endast 14 procent tror på nedskärningar i personalstyrkan.

4 thoughts on “En optimistisk svensk resebransch”

  1. Spännande att de tror det. Och frågan jag ställer är: vad tror du? Vi har sedan tidigare sett att höga chefer privat reser med Ryanair och tar in på femstjärniga hotell. Att resan börjar när man landar på destinationen. Vad blir nästa trend?

  2. Jag tror att undersökningen vänt sig främst till turismföretag som verkar i Sverige. Den svenska turismen går fortsatt bra, dels eftersom vi svenskar kanske skär ner på utlandsresorna i hårda tider, dels för att den svaga kronan lockar hit fler utländska turister.

    Angående affärsresenärerna tror jag att ett mellanting mellan Ryanair och femstjärniga hotell blir melodin. Men de ekonomiska nedskärningarna ska samtidigt samsas med företagets miljöpolicy. Många kommer ifrågasätta affärsresans existensberättigande hårdare.

  3. Nu när vi blivit optimistiska kan vi åka till bl.a. Zanzibar i Tanzania som är en härlig plats även under regnperioden. Det är lugnt och ofta lite folk på stränderna. Regnperioden är som balsam för plånboken, då alla hotell på Zanzibar har superrea för att ens fylla upp några av sina rum. Regnet är ofta på natten så det är värt att chansa.

Kommentarer inaktiverade.