Solstollar utan solstolar

Det är svårt att minnas någon semester på något charterhotell där det inte kryllat av solstolsgalningar. Du vet, solstollarna som kliver upp flera timmar innan alla andra och bokar sin solstol vid poolen genom att slänga ut sin hotellhandduk.

Det kan bli svårare för dessa i framtiden. I alla fall om resekoncernen Thomas Cook, där bland annat svenska Ving ingår, får bestämma. BBC rapporterar nu att Thomas Cook i Tyskland erbjuder förhandsbokning av solstolar på 9 av deras hotell runt medelhavet. För 3€ per dygn alternativt 49€ per vecka får den tyska familjen förhandsbokade solstolar och parasoll.

Ett bra sätt för reseföretag och hotell att tjäna extra pengar på folk som bara måste ha sin plats vid poolen (istället för att åtminstone söka sig ner till den naturliga stranden). Vad blir nästa grej att ta betalt för av nervösa semesterfirare? Plats vid frukostbordet? Tidpunkt för städning av rummet?

One thought on “Solstollar utan solstolar”

  1. Lite lustigt, man kan ju tycka att researrangören borde se till så att det finns tillräckligt med solstolar för turisterna utan att ta extra betalt för detta…

Kommentarer inaktiverade.