En flygvärdinnas betraktelser

Med över 20 år som flygvärdinna har Anette Jernström samlat på sig en hel del erfarenhet från branschen, livet på 33000 ft och sist men inte minst mötet med alla människor. Både kollegor, markpersonal, lokalbefolkning och passagerare.

Hennes betraktelser blev till en bok som är uppbyggd kring flygtermerna ”Briefing, Pre-departure, Inflight-service, Mealstop, Groundservice och Debriefing” där allt presenteras kort som händelser, funderingar och möten. Här blandas allt från lättsam crew-humor till möten med Miles Davis och hur hon hanterat familjelivet under sin tid i luften.

Anette arbetar sen många år på SAS men extraknäcker även som skribent, författare och föredragshållare. Som om inte det vore nog så driver hon även en blogg med inriktning på livet som cabin-crew på blogg.expressen.se/cabincrew.

Från boken:
Flygvärdinnan: -Något att dricka?
Passageraren: -En GT tack. Om du vet vad det är? Gin Tonic!
Flygvärdinnan: -Javisst, vill du ha is och citron? Om du vet vad det är? Fryst vatten och frukt.

Vi rekommenderar både att ni tar en titt på hennes blogg och läser boken som finns att beställa på Bokus för 199 kr.