När flygplatsen inte ens är i närheten

Vi hade så sent som för några dagar sen en diskussion i ämnet flygplatser, dess lokalisering och vad de egentligen hävdar representera för stad. Ta till exempel Ryanairs Stockholms-flygplats som ligger i Skavsta. Det är runt 10 mil från Skavsta till Stockholm! Och dessutom ligger flygplatsen snarare i Nyköping.

Skulle du acceptera om du som tågresenär köpte en biljett till Stockholm men blev avsläppt i Nyköping?!

Nu har Skyscanner gått vidare i ämnet och helt enkelt gått ut och mätt upp distansen mellan världens flygplatser och det city den representerar. Inte helt oväntat så finns Stockholm-Skavsta med i topp 5 tillsammans med en annan skandinavisk Ryanair-flygplats i Torp, förlåt Oslo.

Listan, topp 5 flygplatser som inte ens är i närheten:
1. München West (Memmingen) – 112km från centrala München
2. Oslo (Torp) – 110km från centrala Oslo
3. Frankfurt (Hahn) – 110km från centrala Frankfurt
4. London (Oxford) – 97km från centrala London
5. Stockholm (Skavsta) – 95km från centrala Stockholm