Vasamuseet bästa upplevelsen?

Årets Trip Award har delats ut av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige. Priset röstas fram av resebyrårepresentanter från sju europeiska länder, och delas ut till den bästa svenska upplevelsen. Vasamuseet var framme och naggade på priset även i fjol, men i år tog man alltså hem den åtråvärda äran. Men är det ärligt talat verkligen det roligaste vi har att visa upp för turister i Sverige – ett gammalt dysfunktionellt skepp?

Så här blev resultatet:

1 Vasamuseet

2 Skansen

3 Åre/Skistar

4 Häckeberga Slott

4 Säfsen Resort

5 Vildmark i Värmland

5 Millennium Tour

 

One thought on “Vasamuseet bästa upplevelsen?”

  1. Vasa skeppet ska vi vara väldigt stolta över. Det finns inget annat skepp som är så välbevarad. Tack vare vattnet den sjönk i. I saltvatten hade den inte funnits kvar. De som besökt Sverige och Vasa, talar till största del om Vasa som det bästa de minns om Sverige.

Kommentarer inaktiverade.