Afrika i hetluften

Afrika - Resekoll.se

Det är mycket Afrika nu. När jag häromveckan besökte Namibias ambassad för en pressträff var framtidstron stor – trots en låg marknadsföringsbudget. Det stora, glesbefolkade landet är dubbla Sverige i storlek, men med bara två miljoner invånare. Det innebär att naturupplevelserna är desto fler. Bland de säljande egenskaperna hos Namibia som destination framhölls bland annat att resenärerna slipper jetlag; att hälsoriskerna är minimala; 360 soldagar per år; inget visum behövs; samt att landskapet bjuder på en rad olika naturvyer – däribland de äldsta öknarna och de högsta sanddynerna. Men för de flesta spelar nog förekomsten av "the big five" förstås en avgörande roll. Namibiska ambassaden hoppades förstås att Sverige skulle ta sig till fotbolls-VM, eftersom mycket fokus kommer hamna på Sydafrika och dess grannar det kommande året. 

Nya numret av Escape 360 drämmer till med en 25-sidors Afrikaspecial i nya numret, där bland annat Namibia, Sydafrika och Botswana ingår. Men även Vagabond hyllar den spännande kontinenten: från den 29 oktober kommer Vagabonds nya Afrika-one-shot att ligga i tidningshyllorna. Priset är 69 kronor.

Om man ska dra någon slutsats av denna afrikanska nypepp, kan man säga att det bådar gott inför framtiden. Att allt fler åter intresserar sig för längre, äventyrligare och mer kostsamma resor betyder också att resekassorna i landet börjar fyllas på igen och hungern på nyan utmaningar pockar mer än all-inclusivebehovet igen. Det torde komma resebranschen som helhet till godo. 

One thought on “Afrika i hetluften”

  1. Namibia låter intressant! Har hört positiva saker om Namibia och har funderat på att åka dit, men tyckte faktiskt att det var lite svårt att hitta information… Åtminstone om man vill åka på egen hand och inte med en resebyrå…

    Vi gillar Afrika och det är ju bra att de satsar på turism, men det vi reagerade på när vi var i Kenya och Tanzania var att det var otroligt svårt att hitta något hotell eller någon restaurang som drivs av afrikaner. Om det inte var europeer eller araber, så var det kineser eller indier… Ibland vet man inte hur man ska turista för att ens pengar ska gå till befolkningen, vilket man kanske skulle önska…

Kommentarer inaktiverade.