Sri Lanka hetare än någonsin

Sri Lanka - Resekoll.se

Om det är något resmål som dominerat vår inkorg den senaste tiden, så är det Sri Lanka. När krutröken har skingrats ska landet alltså invaderas på nytt, men den här gången av charterturister. Finns det någon tveksamhet kring detta, eller är det bara att köra på? 

Apollo kör i alla fall direktcharter från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn från nästa vinter med egna flygbolaget Novair. Flygresan tar 12 timmar till huvudstaden Colombo. Därefter pytsas skandinaverna ut till hotell och stränder i Negombo, Bentota, Hikkadwa och Untawatuna. Fast är det fortfarande "direktcharter" trots en "teknisk mellanlandning" på vägen?

Ving är inte sena att haka på – bara någon dag senare deklarerar researrangören att de minsann också återupptar chartern till Sri Lanka efter ett uppehåll på fem år. Från och med nästa vinter flyger Ving sina resenärer till Negombo från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn varje vecka under perioden 29/11 2010 – 5/4 2011. Sri Lanka går även att kombinera med Maldiverna hos Ving (så länge ögruppen fortfarande är ovanför vattenytan kanske ska tilläggas).

Fritidsresor kör också till sina 15 hotell på sydvästkusten.

Och som grädde på moset går självaste New York Times ut och sätter Sri Lanka högst på listan över The 31 top places to go in 2010. Det måste väl vara ett tecken?

3 thoughts on “Sri Lanka hetare än någonsin”

  1. Jag tror du är något stort på spåren. Hela reseindustrin letar efter något ”nytt” och när det inte finns så får ”nygammalt” duga. Sri Lanka go! Designhotell poppar upp ur jorden likt svampar.

    Tror att Mozambique har grym potential på några års sikt.

  2. Sri Lanka är ett riktigt toppenställe med sköna stränder och härlig natur. Skönt att inbördeskriget äntligen tagit slut så att turismen kan komma igång igen!

  3. Kul att Sri Lanka fått igång turismen igen, det behöver landet! Det verkar vara ett riktigt trevligt resmål också. Jag tror precis som en annan skribent att reseindustrin hela tiden vill kunna erbjuda något nytt och hett och då tror jag att Afrika och Sydamerika ligger bra till…

Kommentarer inaktiverade.