Hertz är Sveriges miljöbästa hyrbilsföretag

Gröna Bilister har utsett Hertz till Sveriges miljöbästa hyrbilsföretag 2010. Hertz vinner för att företaget arbetar aktivt med miljöfrågor på alla plan och för att miljöbilsarbetet är det mest omfattande i branschen.

– Hertz är bäst, framför allt genom att inte ha några plumpar alls. De har många miljöbilar som hyrs ut utan merkostnad, ser till att miljöbilarna tankas rätt, hjälper kunden att minska sin förbrukning och erbjuder klimatkompensation av bilarnas utsläpp. Men hela branschen har tagit stormsteg framåt på bara ett år, så det finns ingen som helst anledning att som hyrbilskund inte ställa mycket höga miljökrav, säger Cecilia Carlqvist, VD för Gröna Bilister i ett pressmeddelande.

Branschorganet Biluthyrarna Sverige har satt som mål att branschen till år 2010 ska uppnå minst 60% miljöbilar och de flesta företagen har antingen redan uppnått målet eller förväntas nå det under året. OKQ8 har störst andel miljöbilar med 82% och Sixt är de enda som inte har en tydlig plan för när målet ska vara uppnått.

Gröna Bilister har poängsatt svaren och korat en vinnare utifrån totalpoängen. Hertz fick 29 poäng av maximala 37 men Europcar och Avis ligger tätt bakom med 28 respektive 27 poäng. Alla företag utom Sixt och Toyota Rent a Car lyckades i år med att komma upp över 20 poäng.