Curitiba vinner Globe Award 2010

Det viktiga och förhållandevis inflytelserika svenska initiativet Globe Forum äger rum som vanligt i Stockholm i slutet av april. Där kan gröna entreprenörer och innovatörer möta finansiärer, politiker, press och kollegor under två dagar med seminarier och framtidsdebatter. Resekoll var på plats förra året och vi gick därifrån lite annorlunda. 

En rad utmärkelser delas ut i år, och i kategorin Globe Sustainable City Award 2010 går priset till den sydbrasilianska staden och kommunen Curitiba. Staden belönas för sin hantering både av en strukturellt och politiskt holostisk approach till miljöfrågor och dess konsekvenser i den urbana terrängen, men också för konkreta åtgärder som avlopp och avfallshantering.

Curitiba får sitt pris under en bankett på Nationalmuseum den 29 april.

2 thoughts on “Curitiba vinner Globe Award 2010”

Kommentarer inaktiverade.