Destination X på Världskulturmuseet i Gbg

Destination X @ Världskulturmuseet, GBG - Resekoll.se
Vad är det som driver människan att ständigt vara i rörelse – har vi det inte bra där vi är? På Världskulturmuseet i Göteborg öppnar den 29 april utställningen Destination X, som handlar om "människors drivkrafter att förflytta sig i världen". Bland annat kan du beskåda konstnären/fotografen Rogelio Lopez Cuenca (bilden ovan) vars lek med reklambilder och katastrofrapportering är högst tankeväckande – resan kan ju vara både konsumistisk förströelse och flykt undan dödshot.

Dessutom har man samlat ihop bilder och historier från facebook – vår tids terum. Läs mer om Destination X på www.varldskulturmuseet.se och missa inte öppningsfesten den 29 april. Utställningen pågår hela 2010 och 2011. Fri entré. 

2 thoughts on “Destination X på Världskulturmuseet i Gbg”

  1. Riktgt bra tema! Blev ombädd att skriva lite om det på bloggen och blev riktigt intresserad faktiskt! Ska absolut gå dit och kika nästa gång jag kommer till Göteborg 🙂

Kommentarer inaktiverade.