Stjärnkock bakom grytorna på SJ:s tåg

Nu ska det vara slut på smaklösa maträtter med urkokta grönsaker i SJ:s första klass på deras X2000-tåg. Från och med i dag tar stjärnkocken Leif Mannerström över menyn, allt som en del i SJ:s inriktning på ökad resenärsservice.

Det ska vara spännande när man öppnar locket, säger Leif Mannerström

Trerättersmenyerna som han tagit fram för SJ har sin grund i svensk husmanskost där råvarorna är A och O. Fisken påstås vara fångad i rätt vatten och kycklingen svensk. Totalt har Mannerström tagit fram sex unika menyer som erbjuds enligt ett rullande schema till SJ:s resenärer i första klass.

Här är några exempel på varmrätter: Fläskfilé Stroganoff, Torsk med pepparrotssås, Kyckling med curry, Pestobakad lax, Köttbullar med potatispuré och Biff à la Lindström. Till menyerna har SJ i samarbete med vinexperten Jens Dolk tagit fram ett sortiment av passande ekologiska viner.

One thought on “Stjärnkock bakom grytorna på SJ:s tåg”

Kommentarer inaktiverade.