Årets bästa flygbolag 2010 utsett

Som vanligt så är det Asien som dominerar, så även i årets upplaga av Skytrax Airline of the Year, där nära på 18 miljoner flygresenärer från över 100 länder sagt sitt i den 10 månader långa undersökningen. Högst upp på listan hittar vi sydkoreanska Asiana Airlines, tätt följda av Singapore Airlines och på tredje plats Qatar Airways. Värt att notera är att förra årets vinnare Hong Kong-baserade Cathay Pacific återfinns först på en fjärdeplats.

Inget europeiskt eller amerikanskt flygbolag hittar in på topp 10, och detta är mer regel än undantag om man tittar tillbaka historiskt i listorna. De asiatiska och arabiska flygbolagen fullkomligt dominerar topplistan där Air New Zealand och australienska Qantas Airways smyger in som jokrar.

Topp 10 – Airline of the Year Awards :

1.   Asiana Airlines
2.   Singapore Airlines
3.   Qatar Airways
4.   Cathay Pacific
5.   Air New Zealand
6.   Etihad Airways
7.   Qantas Airways
8.   Emirates
9.   Thai Airways
10.  Malaysia Airlines