Friluftsbadet i Saltsjöbaden

Friluftsbadet i Saltis - Resekoll.se Foto: Anna Eleonora Nilsson
På årets varmaste dag begav sig Resekoll till Saltsjöbaden strax utanför Stockholm. Efter trettio minuters skakig färd med Saltsjöbanan från Slussen var det som att ta ett kliv hundra år tillbaka i tiden. På Restaurantholmen ligger nämligen 
Saltsjöbadens friluftsbad på samma självklara sätt som det gjort sedan början av 1900-talet. Ute i vattnet tronar varsamt renoverade kallbadhus, ett för damer och ett för herrar, och däremellan ligger Mellanbadet, en strandremsa där hela familjen kan sola och bada. Av förklarliga skäl fick vi enbart tillträde till dambadet, men vilket bad sen! Hopptorn, omklädningshytter, soldäck med krokar där man kan hänga upp solhatten när man tar trappan eller dyker från hopptornet ner i vattnet. Om man inte vill packa med sig picknickkorg finns det restaurang med fullständiga rättigheter på området. Badet är öppet varje dag 8.30-18.30. Inträdet är 50 kronor och på onsdagskvällar har alla tillträde till herrbadet.

One thought on “Friluftsbadet i Saltsjöbaden”

Kommentarer inaktiverade.