Antikhuset i Nyhem

Antikhuset i Nyhem - Resekoll.se Foto: Christian von Essen
Alla ni som är mer än måttligt roade av gamla prylar, loppmarknader, retrodesign, vintage – ja egentligen inredning över huvud taget – har ett omistligt vallfärdsmål i lilla jämtländska Nyhem, på vägen mellan Kälarne och Bräcke. Vi antar att det går under namnet Antikt – gammalt och nytt, men vi väljer för enkelhetens skull att kalla det för Antikhuset. 

Det ser inte mycket ut för världen på utsidan, men när man inser att hela det stora trevåningshuset är en enda stor butik blir det desto mer imponerande. Varje litet rum har sitt eget unika tema, alltifrån 50-talsretro, via fiskerummet till köksgrejer i det gamla köket och böcker i en skrubb eller två. Varenda skål, tavla eller lampa är till salu, och det mesta är riktigt bra (på ett eller annat sätt). Åk dit och fyll bilen.