Bensträckare i Järna

Nibble handelsträdgård, Resekoll.se Foto: Martin Bohlin
E4:an är oftast synonym med transportsträcka och dåliga vägkrogar men strax utanför Södertälje, vid trafikplats Järna (avfart 141), finns det goda möjligheter för en kvalitetsbensträckare. Saltå Kvarn, ekorekoföretaget som gjort sig kända för udda mjöl- och grynsorter i snygga förpackningar, håller till i det gula huset som man ser redan från stora vägen. Men det erbjuds mer än surdeg och skrädmjöl i dessa trakter. Här finns nämligen ett stort nätverk av företag som arbetar i antroposofisk anda med ekologiskt fokus.

 

Nibble handelsträdgård, Resekoll.se Foto: Martin Bohlin

Resekoll rekommenderar ett besök på Nibble handelsgård. Förutom vackra växthus med kryddor och blommor finns det en butik med alla möjliga sorters biodynamiska grönsaker och en frys full med fantastiskt god lokalproducerad Järnaglass. Missa inte heller det spektakulära och prisbelönta kulturhuset ritat av Erik Assmusen och passa på att äta lunch på Järna Kafé där det varje dag serveras smörrebröd och mackor gjorda på nybakat surdegsbröd.
Foto: Martin Bohlin

Resekoll.se Foto: Martin Bohlin