Vila trötta fötter i Berlin

Berlin - Resekoll.se Foto: Maria Georgson
Resekoll i Berlin: Trött i fötterna av allt knatande i Berlin? Resekoll tipsar om tre caféer att sitta ner och smälta intrycken på. 

East Side Gallery är den längsta del av muren som bevarats i Berlin. Efter att ha kikat på 1,3 km utomhuskonst kan man under sommarmånaderna slå sig ner på något av caféerna längs med Spreefloden, t.ex. Strandgut på Mühlenstrasse 61-63. Hit har det transporterats sand och solstolar för att ge en känsla av kust mitt i storstan.

Berlin - Resekoll.se Foto: Maria Georgson

GI-fantasten kommer att älska 3 Gold Gourmet på Rosenthaler Strasse där det serveras mackor utan bröd! De gör dessutom också mycket gott kaffe och har ett stort utbud av ekologisk glass.


Clärchens Ballhaus
på Auguststrasse 24 är något utav en institution i Berlin. I den nergångna byggnaden har det spelats upp till dans i över 90 år. Om fötterna är för trötta för en danslektion (se program på hemsidan) rekommenderar Resekoll lunch i den fina trädgården utanför det charmigt slitna huset. 
 
Foto: Maria Georgson