Skynda, skynda! Här är de hotade turistattraktionerna

Bilproducenten Ford meddelade nyligen att man nästa år kommer att stoppa produktionen av New Yorks berömda gula taxibilar. Resenärer som även vill hinna se några andra av världens mest klassiska turistattraktioner bör agera snabbt, eftersom många av dem tyvärr inte kommer att finnas kvar för evigt.

Se listan över hotade turistattraktioner nedan.

Gula taxibilar, New York
Flyg till New York om du vill ta en åktur med de gula taxibilarna innan de försvinner. De har under de senaste två decennierna varit en symbol för staden och fungerat som inspiration för filmer som Robert De Niros Taxi Driver. Den nuvarande Fordtaxin kommer att ersättas av en ny modell med glastak; idealisk för besökare som vill se så mycket som möjligt av New York – även under taxiresan.

Venedig

Man beräknar att Venedigs berömda gator och gränder har sjunkit med hela 24 centimeter bara under det senaste århundradet, trots att den italienska regeringen har presenterat olika planer för att försöka bromsa förloppet. Se Venedig innan den vackra staden sjunker allt djupare ner i vattnet.

Tjurfäktning, Spanien
Tjurfäktning är en mycket gammal del av den spanska kulturen och än i dag äger många rum varje år. Men som en följd av ökat tryck från djurrättsaktivister, förbjöds tjurfäktning nyligen i Katalonien och eftersom detsamma kan hända i resten av landet, bör resenärer som vill hinna bevittna den urgamla traditionen hoppa på ett flyg till Spanien innan det sker.

Kafékultur, Amsterdam
Nederländernas cannabiskaféer lockar miljontals besökare varje år, men den som vill puffa fritt bör inte vänta för länge med att boka flyg till Amsterdam. Nya planer som i veckan presenterades av den nederländske justitieministern, kan medföra att Amsterdam i framtiden kommer att förbjuda turister att besöka cannabiskaféerna, i ett försök att främja andra stadsdelar och befria staden från sin drogstämpel.

De tolv apostlarna, Australien
De kända kalkstensformationerna vid Victorias kust är faktiskt bara nio till antalet, men döptes till ”de tolv” av turismskäl. På grund av den naturliga erosionen har en apostel försvunnit och eftersom de resterande med tiden också förväntas att drabbas av samma öde, så bör den som reser till Australien bege sig till Great Ocean Road för att beundra dessa magnifika skapelser.

Kuba
Det har länge spekulerats om att Kuba kommer att möta en stor förändring vid Kubas åldrande ledare Fidel Castros dödsfall. Ett lagförslag om att ändra USA:s embargo och ge amerikanska turister tillträde till landet skickades nyligen till den amerikanska kongressen, vilket kan komma att innebära att den unika retrokänslan med Kubas gamla bilar och arkitektur snart är ett minne blott.

Via Skyscanner.se