Meatpacking District, New York

Kan det finnas en stad som är så fenomenalt duktig på att omdefiniera sig och byta identitet som New York är?

Meatpacking District på Manhattans västra sida är ett lysande exempel.

Dom gamla slakteriormrådet består av ett par dussin kvarter mellan Gansevoort Street i söder och Chelsea market i norr.

I början av 1900-talet huserade runt 250 slakterier, åkerifirmor och köttpackningsfabriker här.

Meatpacking district, New York - Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff
Idag finns bara ett trettiotal slakterier kvar och många har renoverats invändigt för att intas av exklusiva showrooms för mode och inredning och konstgallerier. Här huserar också några av stans mest kända krogar och barer.

På 1980-talet tillhörde Meatpacking District stans mest ökända kvarter med öppen droghandel och utbredd prostitution. Här fanns också gott om sado-masochistiska privatklubbar där hallickar, torskar, prostituerade, rockstjärnor och kulturpersonligheter trängdes. Meatpacking District levde under den här perioden verkligen upp till sitt namn som köttmarknad.

Även om man idag känner sig som mitt i en trendig reklamfilm när man går omkring här, lever Meatpacking ännu kvar i sitt industriella förflutna. Här finns fortfarande fler slakterier än någon annanstans i New York.

Men idag är den här delen av Manhattan tämligen ofarlig och framförallt, turistvänlig. Inte minst för att det är så lätt att ta sig runt till fots. Trafiken är minimal och liksom söderliggande området Tribeca, blir Meatpacking en oas att njuta av – mitt i larmiga, stökiga men alltid intressanta New York City.

Meatpacking district, New York - Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff
En drink: Splash på Hotel Gansevoort.
Middag: Spice Market.
Junkfood: Pop Burger
Vin & delikatesser: Chelsea Market
Bo: The Standard
Promenad: The High Line

Mer info: www.meatpacking-district.com

One thought on “Meatpacking District, New York”

Kommentarer inaktiverade.