Hotel Skeppsholmen – en undangömd diamant mitt i Stockholms hjärta


Kvällstid förvandlas Skeppsholmen till ett stillsamt paradis mitt i staden. Annat än i samband med museibesök och sommarutflykter är ön knappast ett givet tillhåll för stockholmare och turister. Hotel Skeppsholmens restaurang har däremot möjlighet att råda bot på detta, genom sitt unika läge och något korta, men ack så välkomponerade mat- och dryckesmeny med svensk inriktning. Till och med personalen med kläder från Acne följer den svenska linjen.

Hotel SkeppsholmenHotel Skeppsholmen sällar sig till kategorin designhotell. Inredningen är ett verk av den prisbelönta designer- och arkitekttrion Claesson Koivisto Rune. Bland deras tidigare verk finns byggnader såsom the Sfera Building i Kyoto, inredningsmiljöer som Operakällaren samt design för tillverkare som Cappellini och Iittala.

Bemötandet och servicen i restaurangen är något diskret men klanderfri. Den stora behållningen med kvällen är trots allt miljön och den kryddgrillade oxryggen. Ingen av oss i sällskapet kunde minnas när vi senast kom över en sådan vällagad och välsmakande köttbit.

One thought on “Hotel Skeppsholmen – en undangömd diamant mitt i Stockholms hjärta”

Kommentarer inaktiverade.