Gratis Lonely Planet-guider till strandade resenärer – igen

Lonely Planet visar åter igen upp sig från sin givmilda sida då Europa drabbas av flygkaos, och erbjuder åter tillfälligt ett antal reseguider gratis till iPhone. Samtidigt passar man på att kraftigt reducera priserna på guiderna för alla med Android-utrustade smartphones.

Senast detta hände var i våras i samband med askmolnet från vulkanutbrottet på Island. Även denna gång är det naturens krafter som ligger bakom välgörenhetsinitiativet, men nu i form av snökaos på flera europeiska flygplatser.

Guiderna som finns tillgängliga i erbjudandet via iTunes/App Store är Amsterdam, Berlin, Dublin, London, Köpenhamn, Moskva, München, Paris, Prag, St. Petersburg, Stockholm, Warszawa och Wien. På Android Market ser det ut som att alla tillgängliga guider är nedsatta till 6-7 kronor.

Uppdaterat:
För Android-användare så gäller 6-7 kronor alla Lonely Planets tillgängliga guider. Det vill säga totalt tjugofem stycken: Amsterdam, Bangkok, Barcelona, Beijing, Boston, Chicago, Hong Kong, Istanbul, Las Vegas, London, Los Angeles, Miami, New Orleans, New York, Paris, Prag, Rom, San Francisco, Seattle, Seoul, Singapore, Sydney, Tokyo, Vancouver och Washington. Jämförpris är 35 kronor/styck.