ResRobot – all kollektivtrafik i en app

8Att ta sig runt i Sverige är ganska  smidigt (om bara tiderna kan hållas). Men det har funnits få verktyg för att få reda på en längre resväg med hela landets kollektivtrafik sammankopplad. Vi har tidigare skrivit om Hela Resan, ett gemensamt projekt av Samtrafiken och RTS, som sedan länge utvecklat just denna tjänst och även försökt göra resorna bokningsbara.

Men nu verkar Hela Resan-konceptet ha skrotats och återuppstått i den nya appen ResRobot. 33 trafikföretag står som ägare, och mer än 80.000 hållplatser finns sökbara.

– Just nu utvecklar vi nästa generations ResRobot och undersöker bland annat möjligheterna för att visa priser och hur biljetter ska kunna köpas, säger Tomas Anglevik, affärsansvarig för ResRobot på Samtrafiken.

Här nedan kan du se en recension av ResRobot på svenska App TV
Ladda ner appen från iTunes eller sök efter ResRobotAndroid Market.