Romantisk vårhelg i Rom

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

Rom är helt klart en av världens mest romantiska städer och erbjuder mycket att njuta av – förutom mäktig historia och otaliga ruiner. 

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

Rom är en perfekt stad att inviga våren i. Inte minst för att årstiden gör stan till en betydligt lättare destination att njuta av än under dom mest turistintensiva och oftast heta sommarmånaderna. Men också för att mycket av stans mest intressanta sevärdheter finns på rimligt gångavstånd.

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

Vårvädret i Rom bjuder på lagom svala morgnar och ljumna kvällar – däremellan värmer solen riktigt behagligt. Köerna till dom flesta museer (även till Colosseum) är kortare så här års och det är lätt att få plats på någon av alla Roms mysiga gatukaféerna och torgkrogar. 

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

Undviker man dom mest uppenbara turisthaken (där bussgrupperna samlas) är det faktiskt ganska billigt att äta ute i Rom. På enklare kvarterskrogar kostar en vällagad pastarätt med sallad, bröd och en halv karaf husets röda €10-12.

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

Rione Monti
Roms centralstation ligger i området Monti där flera budgethotell, billiga gästhus, prisvärda krogar och kaféer väntar. Här känns atmosfären genuint romerskt – även om man får se upp för en och annan turistfälla.

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

En helg i Rom räcker naturligtvis inte till om man vill ta del av allt som finns här. Men, begränsar man sig lite till några områden och tar Rom i lagom takt, kan en weekend i den italienska huvudstaden bjuda på många romantiska strövtåg… 

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

Missa inte: 

• Mat- och klädmarknaden Mercato Esquilino som ligger i Monti och en bit in i Roms Chinatown. 

• Mysiga torget Campo dei Fiori med flera kaféer och krogar. 

• Utsikten från taket på museet Palazzo Venezia

• Stadsdelen Trastevere och berget Janiculum ovanför området

• Gelato-barerna som finns överallt!

Rom - Foto: Joakim Lloyd Raboff, Resekoll.se

Direktflyg (ca 3 tim) från Arlanda till Rom 20-23 maj med SAS för 2458:-

Text och foto: Joakim Llyod Raboff

8 thoughts on “Romantisk vårhelg i Rom”

  1. Härliga vyer från Rom – en stad jag aldrig kan få nog av! Men är det inte förbjudet att fotografera i Sixtinska? 🙂

  2. Angående den italienska glassen vill jag tipsa om att köpa glass där det står ”gelato artigianale”. Det innebär att glassen är färsk, tillverkad i närheten, inte lika fet som industritillverkad glass och gjord på äkta råvaror (mjölk och grädde och inte mjölkpulver och koncentrat). Med andra ord, gelato artigianale är mycket krämigare och godare- ett måste för alla som besöker Italien.

  3. Det finns en massa att upptäcka i Rom, själv bor jag där sen i nov förra året och har ännu inte hunnit se allt. Frågar ni mig ska man ta en klassisk tur första gången man åker ner (se Colosseum osv) för att sen åka tillbaks och se mer av det mindre kända.. För jag kan lova att om man åkt dit en gång så vill man se mer!

Kommentarer inaktiverade.