Att göra i Dubai: Dune Bashing

DUBAI: Det finns kanske inte jättemånga spännande aktiviteter för unga stekare i Dubai, men dune bashing är en av dem. Konceptet är enkelt: ta med dig några polare och din (eller pappsens) fyrhjulsdrivna monster ut i öknen och kör tills solen går ner. 

Dune Bashing in Dubai - Foto: Christian von Essen, Resekoll.se
Det må se ut som att friktionsfritt susa fram över bomullsmjuka vidder av fin sand, med i själva verket är det som att sitta på pakethållaren när någon åker motocross: varannan sekund kittlar det dödsskönt, varannan tror man att man ska dö. Och det är ytterst obekvämt, så håll i kameran!

Dune Bashing in Dubai - Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Med detta sagt är det förstås outsägligt vackert att bevittna den glödande solen gå ned bortom sanddynerna. Alla vet att det bara är en fråga om minuter innan det blir kolsvart, och då vill man inte vara fast ute i öknen. 

Dune Bashing in Dubai - Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Vi åkte en eftermiddag med turoperatören Alpha Tours, och noteras bör kanske att man som gäst inte får köra bilarna själv. Det hade nog inte heller gått så bra. Bilarna fastnar nämligen ganska ofta, och eftersom man inte vill köra för långt ifrån de andra i gruppen innebär detta att man får en del trevliga vilostunder. Då kan man ta tillfället i akt att känna sig både mäktig och maktlös på samma gång. 

Text och foto: Christian von Essen