Radisson Blu Stockholm Waterfront

HOTELL I STOCKHOLM: Stockholm Waterfront har på väldigt kort tid etablerat sig som det största och starkaste kongresscentret i centrala Stockholm. Men hur står sig hotellet? Resekoll checkade på Radisson Blu Waterfront Hotel och smakade lite på den där omtalade utsikten. Som vanligt var det Wilhelm Rejnus som fotade. 

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Här ser du rummet vi bodde i – ett dubbelrum i Business Class-kategorin. Tillräckligt stilrent och komfortabelt för vår smak, med badkar (be om det), Nespressobryggare och kontorshörna. Men det mest slående är förstås utsikten mot Stadshuset – när månen står högt på himlen blir det lika delar skräckinjagande och magiskt, och det känns nästan som att sova under bar himmel. 

Det finns två andra små fördelar med ett Business Class-rum: dels får du tillgång till ett ganska brett utbud gratisfilmer i tv:n (runt 30 stycken om vi minns rätt). Dessutom får du som business-kund möjlighet att utan extra kostnad beställa upp frukosten på rummet istället för att gå ner och trängas vid buffén. De dignande jättebrickorna känns aningen nyttigare än vad det egna buffévalet skulle frambringa i näringsväg, men det är väl bara bra. Du får naturligtvis göra ett antal val innan också.  

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

I lobbyn leker man med kallt och varmt, en motsättning som tycks prägla hela nedervåningen faktiskt. Det kan ta en liten stund att vänja sig – är det mysigt eller coolt eller bara kyligt?

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Trots att serveringspersonalen inte kunde berätta särskilt mycket om den Bloody Mary vi beställde (som innehåller dijonsenap, rödvin och allt möjligt konstigt men smakar bra ändå) får vi intrycket att personalen på Waterfront tillhör en av de högre servicenivåerna i Sverige. 

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Just det, vi åt en mycket god Club Sandwich i vinbaren och avslutade med att dela på en cheesecake. Man behöver vara två om den nämligen. 

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Som sagt, alla rum har inte badkar så glöm inte att be om det. 

Radisson Blu Stockholm Waterfront - Foto: Wilhelm Rejnus, Resekoll.se

Där har vi Stadshuset igen. Man måste inte vara turist för att få den här utsikten – det går bra som stockholmare att bara checka in en vanlig fredag eller lördag också.

Text: Christian och Eleonora von Essen
Foto: Wilhelm Rejnus 

One thought on “Radisson Blu Stockholm Waterfront”

Kommentarer inaktiverade.