Grattis Resekoll fem år!

 

Tiden går fort – idag var det faktiskt FEM ÅR sedan Resekoll.se lanserades offentligt för första gången. Vi smög igång under februari 2007 för att ha lite material i arkivet, men 1 mars var det grand opening med ett rafflande inlägg om snöstormar i USA. I början ägdes Resekoll av Bloggverket och var mer en renodlad nyhetssajt som publicerade 2-4 inlägg från resevärlden varje dag.

Redan 2008 tog jag över sajten i mitt eget bolag och har drivit den som ett hobbyprojekt sedan dess. Vad är då hemligheten bakom att hålla en blogg vid liv under så lång tid? Svaret är tyvärr att inte tro att man ska göra det för att tjäna pengar. Att blogga är kul, utvecklande, varumärkeshöjande och kreativt – men extremt få bloggar kan sägas vara särskilt lukrativa. För mig har dock Resekoll inneburit en inkörsport till alla möjliga olika uppdrag – sedan oktober 2011 är jag till exempel chefredaktör för resebranschtidningen Travel Report.

Tack vare just den avslappnade inställningen till bloggandet tror jag att Resekoll kan leva kvar i både fem och tio år till. Vi kommer inte att skrika högst eller dra flest besökare, men vi kommer fortsätta att publicera snygga, välformulerade och tankeväckande inlägg som handlar om resor i alla dess former. Dessutom har vi aldrig sålt ut oss – alla inlägg är skapade enligt redaktionella, inte kommersiella, avvägningar, och det går inte att köpa in sig i vårt nyhetsflöde.

Hoppas vi ses vidare. Vill ni hjälpa till får ni gärna länka hit, följa oss på Twitter eller gilla oss på facebook – så fungerar nämligen motivationen i den nya bekräftelseekonomin. Hör gärna av er med synpunkter, reseberättelser eller roliga samarbeten, så ser vi om Resekoll finns kvar om fem år till. Mycket talar för det. 

Christian von Essen
Redaktör Resekoll.se
[email protected]

 

Har du tråkigt? Bläddra lite i arkivet!

Vi snodde bilden härifrån.

3 thoughts on “Grattis Resekoll fem år!”

Kommentarer inaktiverade.