Smakrikt och spännande på Boqueria

BOQUERIA I STOCKHOLM: Tapasgrejen är svÃ¥rslagen enligt min mening, men själva den spanska urtapasen känns i dag en smula urvattnad. Därför är det härligt när man vÃ¥gar ta ett koncept och para det med ett annat. I Boquerias fall innebär tapas-begreppet smÃ¥rätter, men inte nödvändigtvis med spansk touch. 

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Lokalen är tämligen platsoptimerad, och vi har knappast nÃ¥gra 60 svenska centimeter till bordsgrannen. Tvärtom är det ibland svÃ¥rt att inte lyssna pÃ¥ de tre andra dejterna som pÃ¥gÃ¥r inom armslängds avstÃ¥nd. Dessutom kan man frÃ¥ga sig hur det är tänkt att de mÃ¥nga och stundtals skrymmande tapastallrikarna ska fÃ¥ plats pÃ¥ det lilla bordet. Som tur är serveras rätterna när de är klara, vilket skapar en härlig dynamik. 

Maten dÃ¥? Vi beställer in Ã¥tta tapasrätter att dela pÃ¥, vilket är ett utmärkt sätt att testa stora delar av menyn. Det är inga problem att dela heller, det är väl tilltagna portioner för att vara tapas. Här nedan kan du se vÃ¥ra favoriter – visst blev det köttkoma, men med ett leende pÃ¥ läpparna!

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Pulled pork fritters: Rulla ihop lÃ¥ngkokt kött i en boll och fritera. Voilá, världens godaste snacks. 

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Anklever, blodapelsin, hasselnötter är förstÃ¥s magiskt gott oavsett om det är i början eller slutet av middagen. 

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Kalvbräss nuggets är inget man slamrar ihop hemma en tisdagskväll kanske, men pÃ¥ Boqueria känns de som det naturligaste i världen. Dessutom badar de i en sjukt god sÃ¥s. 

 

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Grillad högrevshjärta, Wagyu: precis sÃ¥ mört och saftigt som det ser ut. Toppat med lite chips för att fÃ¥ dynamik i konsistensen. 

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Sniglar Valdeon: Ser ju underbart ut, men ibland blev det lite väl mycket ströbröd för pengarna. 

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Spädgrisporchetta: snygg, salt och med ett extremt krispigt skal. 

Boqueria, Stockholm. Foto: Christian von Essen, Resekoll.se

Grillad langoustine: En rejäl saftig havskräfta med persilja, vitlök och smörsÃ¥s. 

Text och foto: Christian von Essen & Eleonora von Essen