Maten på Club Med Sinai Bay, Egypten

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

En sak som för oss betyder mycket är matens kvalitet. Det är en svÃ¥r konst att hÃ¥lla gigantiska bufféer fräscha, hygieniska och smakrika. Vi har smakat oss runt Ã¥tskilliga charterbuffar där all mat flyter ihop till en enda lättuggad massa utan konsistens eller krydda.  

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Därför är det sÃ¥ befriande att uppleva motsatsen. Nu är förstÃ¥s inte all mat bra hela tiden, men pÃ¥ buffén finns det alltid riktigt bra mat oavsett plats eller tema, dag eller kväll. NÃ¥gon dag i veckan flyttar lunchen ut till omrÃ¥det nere vid stranden, en annan dag dukas det upp med vita dukar runt poolen. Det franska köket gör sig pÃ¥mint – köttet är ofta perfekt tillagat och pastamannen lagar magiska pastarätter varje dag som inte är överkokta. Efterrättsutbudet är pÃ¥ franskt manér fullständigt galet, och till skillnad frÃ¥n mÃ¥nga etablissemang smakar nästan allting fantastiskt.  

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Ett problem för oss schema-älskande svenska föräldrar är att kvällsbuffén öppnar sent, först vid halv Ã¥tta pÃ¥ kvällarna. Det löser vi genom extra lÃ¥nga dagslurar (dÃ¥ det ändÃ¥ är för varmt) och sÃ¥ fÃ¥r barnen bada och göra sig i ordning för sängen innan de klär sig fina och rullar till restaurangen. Vi släpper tyglarna och de fÃ¥r glass och tÃ¥rta tills de stupar. Vilket de gör lyckligt varje kväll vid nio.  

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Men siestan pÃ¥ dagen försvÃ¥rar vÃ¥ra luncher, vilket gör att vi ofta skickar en av oss för att hämta tvÃ¥ dignande buffétallrikar till solstolarna utanför rummet. En av de bästa stunderna pÃ¥ hela dagen. 

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Text och foto: Christian & Eleonora von Essen