Maten på Club Med Sinai Bay, Egypten

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

En sak som för oss betyder mycket är matens kvalitet. Det är en svår konst att hålla gigantiska bufféer fräscha, hygieniska och smakrika. Vi har smakat oss runt åtskilliga charterbuffar där all mat flyter ihop till en enda lättuggad massa utan konsistens eller krydda.  

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Därför är det så befriande att uppleva motsatsen. Nu är förstås inte all mat bra hela tiden, men på buffén finns det alltid riktigt bra mat oavsett plats eller tema, dag eller kväll. Någon dag i veckan flyttar lunchen ut till området nere vid stranden, en annan dag dukas det upp med vita dukar runt poolen. Det franska köket gör sig påmint – köttet är ofta perfekt tillagat och pastamannen lagar magiska pastarätter varje dag som inte är överkokta. Efterrättsutbudet är på franskt manér fullständigt galet, och till skillnad från många etablissemang smakar nästan allting fantastiskt.  

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Ett problem för oss schema-älskande svenska föräldrar är att kvällsbuffén öppnar sent, först vid halv åtta på kvällarna. Det löser vi genom extra långa dagslurar (då det ändå är för varmt) och så får barnen bada och göra sig i ordning för sängen innan de klär sig fina och rullar till restaurangen. Vi släpper tyglarna och de får glass och tårta tills de stupar. Vilket de gör lyckligt varje kväll vid nio.  

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Men siestan på dagen försvårar våra luncher, vilket gör att vi ofta skickar en av oss för att hämta två dignande buffétallrikar till solstolarna utanför rummet. En av de bästa stunderna på hela dagen. 

Club Med Sinai Bay - Photo: Christian & Eleonora von Essen, Resekoll.se

Text och foto: Christian & Eleonora von Essen