Hotell i Göteborg: Spar Hotel

Spar Hotel, Göteborg - Resekoll.se

Att bo på hotell i Sverige är ofta kostsamt. Göteborgsbaserade Spar Hotel grundades 1992 eftersom man såg ett glapp i hotellmarknaden. Affärsidén var tydlig från början – att inom en trestjärnig kategori erbjuda en hög servicenivå till låga priser. 

 

Spar Hotel, Göteborg - Resekoll.se 

Spar Hotel Majorna har i dag 210 rum och Spar Hotel Gårda har 170. Båda hotellen byggdes redan på slutet av 60-talet och har renoverats sedan dess, Gårda så sent som 2012. Med tanke på alla stora evenemang som Göteborg huserar – och fler lär det bli – kan Spar Hotel känna sig ganska nöjda att vara allmänt tillgängliga och inte behöva slåss i hotellmarknadens hippare (och dyrare) toppskikt. Däremot blir affärsresenärer och konferensbokare mer och mer kostnadsmedvetna, vilket kanske tyder på att magkänslan i början av 90-talet fortfarande stämmer.