Dubaitips med guldkant

Dubai, Photo: Christian von Essen, Resekoll.se
Dubai är ett märkligt ställe som måste upplevas. Allt fler charterbolag paketerar nu Förenade Arabemiraten och Dubai, och som långweekendresmål är det både barnvänligt och shoppingintensivt. Malin Lundberg Müller är grundare till det internationella  reseguideföretaget Haute Compass sina favoriter i Dubai just nu.

SHOPPING- OCH SKÖNHETSTIPS I DUBAI

1. PRISBELÖNT BUTIK FÖR KVINNOR 

Sauce är ett prisbelönt mode och lifestyle-koncept i Dubai som erbjuder moderna modemärken blandat med nya spännande designers och samarbeten i begränsade upplagor. Utöver mode erbjuds även heminteriör och lifestyle-artiklar. 

2. AUTENTISK SHOPPING

Meena Bazaar och Al Fahidi Street i Bur Dubai är väldigt bra alternativ när du har tröttnat på köpcentrum och vill uppleva lokal kultur. Här erbjuds en autentisk upplevelse med en uppsjö av marknadsstånd. 

Dubai, Photo: Christian von Essen, Resekoll.se

3. OUTLET-SHOPPING 

Dubai Outlet Mall erbjuder välkända märken som Adidas, Burberry, Converse, Diesel, Esprit, Massimo Dutti och många fler. Särskilt bra alternativ om man är ute efter att handla barnkläder. 

4. SKÖNHET FÖR KVINNOR 

Perfect Shape Up är en skönhetssalong med exklusiva och unika brasilianska märken. Passa på att testa deras hårstyling efter en dag på stranden. En favorit hos lokala kvinnor och internationella resenärer med koll. 

Dubai, Photo: Christian von Essen, Resekoll.se

RESTAURANG- OCH CAFÉTIPS I DUBAI 

1. EXKLUSIV LYXMIDDAG FÖR DEN STORA UTEKVÄLLEN 
Reflets par Pierre Gagnaire är en lyxrestaurang där den sexfaldigt Michelin-stjärnnominerade franska kocken Pierre Gagnaire huserar. Reflets är platsen där lokala och internationella gourmander och resenärer samlas. Många anser att detta är den bästa lyxrestaurangen i Dubai för tillfället så du kan förvänta dig en elegant inramning och ett extravagant franskt kök. 
2. TRENDIGT OCH HIPPT MED FANTASTISK MAT
La Petite Maison är sprunget ur restaurangen La Petite Maison i Nice. Förvänta dig fantastisk fransk mat i en fashionabel men samtidigt avslappnad miljö. För tillfället en plats i Dubai för att se och bli sedd. 
3. EN KLASSISK LOKAL FAVORIT 
Wafi Gourmet är ett populärt val för lokalinvånare och inflyttade. God kvalité med smak av mellanöstern i form av goda sallader, såser, Shawarma och grillat kött. Passa på att testa smaksatt Shishas som är populärt hos lokalborna. 

Dubai, Photo: Christian von Essen, Resekoll.se 


4. OLIKA KÖK FÖR VARJE DAG 
Flavours on Two är mycket populär bland den inflyttade befolkningen och utöver fredagsbrunch serveras ett nytt kök för varje veckodag; söndagar: mexikanskt, måndagar: indiskt, tisdagar brittiskt, onsdagar: havsrätter, torsdagar: italienskt, fredagar: internationell och slutligen söndagar som har temat Silkvägen. 
5. FÖR EN HÄLSOSAM LUNCH
Balance Café erbjuder intressanta och hälsosamma luncher. All mat tillverkas enligt Ayurvediska principer och införlivar salt, surt, starkt, sött, adstringerande och bittra smakupplevelser. Varje måltid tillagas med ingredienser av hög kvalité med sparsmakat bruk av olja och salt. Rätterna är uträknade på kalorinivå, dessutom erbjuds alternativ för vegetarianen och den gluten- eller laktosintoleranta. 
6. KAMELBURGARE UNDER SHOPPINGTUREN
Switch är en futuristisk restaurang designad av den välkända Kairofödda New Yorkaren Karim Rashid. Taket är fyllt av upplyst arabiskt skrift och väggarna är inspirerade av den arabiska bokstaven s, vänd på sidan. Maten är utmärkt och samma gäller deras färska juicer. Maten är av medelhavskaraktär men med några lokala inslag som exempelvis 
kamelburgaren.  

7. CHOKLADDOPPADE DADLAR I HÄFTIG MILJÖ
Café Bateel är bland annat känt för deras chokladdoppade dadlar men i erbjuds även deras otroligt goda glass och milkshakes – allt gjort på dadlar. 

2 thoughts on “Dubaitips med guldkant”

Kommentarer inaktiverade.