Liverpool kulturhuvudstad 08

Liverpool

Engelska [simpletag]Liverpool[/simpletag] är kanske inte den stad man förknippar med kultur, men då kanske man blandar ihop kultur med finkultur? För är det någonting staden gjort avtryck med i historieböckerna, är det [simpletag]populärkultur[/simpletag] – framförallt förstås popmusik och fotboll. Nästa år premieras arbetarstaden med att stå värd som Europas kulturhuvudstad.

www.liverpool08.com kan man, förutom att läsa om kulturårets alla olika aktiviteter, skriva ut en Beatles-map om man verkligen vill promenera i popmusikaliska fotspår.

I juni går även The Poeple’s Festival av stapeln, en fotoutställning med folkets framröstade bilder inom – ja, fotboll, musik och mode. Sen blir det modevisning med fotbullsfruar, boxningstävlingar, och en sprillans ny konsertarena för över 10000 åskådare.

Svensk ambassadör? Glenn Hysén.