Tändare tillbaks i de amerikanska flygplanen

Zippo at Resekoll.se

Det låter kanske som en bagatell i sammanhanget, men nyligen beslutade [simpletag]amerika[/simpletag]nska Transportation Security Administration (TSA) att häva förbudet mot cigarettändare på amerikanska flygningar. Både engångständare som [simpletag]Bic[/simpletag] och påfyllningsbara [simpletag]Zippo[/simpletag]-varianter är nu med andra ord helt okej att ha i väskan på flyget. Detta är en bra sak, eftersom man tidigare konfiskerat – håll i er – 22 000 tändare VARJE DAG i [simpletag]USA[/simpletag]. Och att på ett korrekt sätt göra sig av med dessa gasfyllda explosionsrisker och [simpletag]miljö[/simpletag]bomber kostar den amerikanska staten närmare 4 miljoner dollar varje år. Pengar som man nu kan fördela på andra saker.