Hembygdsgårdens Café i Vaxholm

Henbygdsgårdens café i Vaxholm - Resekoll.se
Känslan man får då man stiger in i Hembygdsgårdens Café kan beskrivas ungefär som att kliva in i en av Carl Larssons mer berömda målningar. Personalen bär alla tidstypiska förkläden och inredningen, från tapeter till övrigt möblemang hör även de till en svunnen tid. I fastigheten finns även ett hembygdsmuseum där du kan lära dig om Vaxholms historia och uppleva hur en fiskarfamilj bodde under 1800-talets senare del.

Från och med i år drivs caféet i ny regi, före detta sommarjobbare har tagit över och satt sin egen prägel på verksamheten. Efter att ha besökt detta café ett antal gånger under sommaren kan det konstateras att bryggkaffet är en ren njutning. En orsak till detta är troligtvis att bönorna kommer från Vaxholms eget rosteri.

Hembygdsgårdens café i Vaxholm - Resekoll.se Foto: Hedvig Blext
Den som är sötsugen lär inte heller gå härifrån besviken. Caféet serverar en uppsjö av bakverk, våfflor med vispad grädde, pajer, smörgåsar och enklare maträtter. Här gäller emellertid samma sak som på de flesta caféer; satsa på de hemmagjorda bakverken istället för på de mer matiga alternativen om du är ute efter en upplevelse.

Uteserveringens läge är i en klass för sig. Här sitter du längst ut på en udde omgiven av Östersjön och ett antal öar. Värt att nämna är även personalens glada leenden och fina service som bidrar till helhetsupplevelsen.

 
Öppettider

Öppettider för caféet under säsongen är helgdagar i maj 11.00 – 17.00. Under sommarmÃ¥naderna är öppettiderna 11.00 – 18.00.

Hitta hit

Trädgårdsgatan 19, 185 32 Vaxholm
Telefon 08-541 319 80

Det trevligaste alternativet för dig som gillar båtar och havet är att ta en av Vaxholmsbåtarna från Strömkajen eller Slussen. SL-bussar går med jämna mellanrum och tar dryga timmen om du utgår från Stockholm C.

One thought on “HembygdsgÃ¥rdens Café i Vaxholm”

  1. Sitter man längst ut på udden känns det nästan som man sitter i havet o mumsar på sin fika! Perfekt att varva sol och bad med ett besök på cafét. Lätt en av Vaxholms pärlor!=)

Kommentarer inaktiverade.