Österrike: Urban lyxsemester i Wien

Vienna, Austria - Resekoll.se

RESEKOLL I WIEN Konst och vackra byggnader, alldeles för lite tid!
Den kejserliga glansen lever fortfarande i Wiens historiska stadskärna. Här tronar forna glans och nya vibrationer. Varför har jag inte åkt hit tidigare?
Som en självklar del av UNESCO:s Världsarvslista är möjligheternas Wien en konstnärlig bas i det vackra Österrike.

Meridien, Vienna, Austria - Resekoll.se

Länge lefve Opera, Konst och Arkitektur!
Efter två timmar kommer du snabbt ner till Wien, tar dig till femstjärniga Hotel Le Méridien och vilar i den samtida inredningsdesignen. Bokstavligt talat.
Sänggavlar med gotiska katedraler eller upplysta tekoppar.

Svit på Le Meridien - Resekoll.se

Tunga klassiskt klingande badkar i chockrosa mot glas, lime och tydligt rena detaljer.
Konstinstallationer, shambala-frukost och kvick personal.

Museum der Wünsche - Museum of Desires (Utställningen håller på från Sep 2011 - 8. Jan 2012)

Kvarter med flera museum, Mumok, Operan, modern konst och det närbelägna Jugend-orangeriet Palmenhaus inspirerar dina sinnen ytterligare. Här äter du brunch och laddar batterierna innan du tar dig till Sofitels nya stjärnskott.

Orangeri, Wien - Resekoll.se

Med upplysta takmålningar i den skyskrapeliknande byggnaden visar Sofitel dig vägen till bra restauranger invid Donau och flertalet up and coming places to be. Här finns restaurangen motto am fluss, en hetare version av gondolen med riktigt bra mat.

Wien är inte bara lyxiga bakelser och Marie Antoinette, Wien har puls!

Flertalet moderna häftiga hotell av internationell klass peppar upp vilken trött människa som helst.

Shambala bar, Le Meridien - Resekoll.se 

För en riktig treat väljer du femstjärniga poppisstället Le Méridien, för en WE, middag, SPA eller ett avslappnat soft möte med champagne i baren Le Moët.

Designvecka eller inte, så finns Wiens historik representerad i din direkta närhet, operan inom en armlängds avstånd och innerstadens möjligheter rakt vid din hand. En komprimerad weekend kräver ofta proffsig planering och tillmötesgående människor. Det hittar du här. På ett okonstlat sätt.
Sekelskiftesfasaden kompletterar den moderna interiören med installationer och modern österrikisk konst omedelbart, utan att det blir ”övertrendigt”.

Meridien, Vienna, Austria - Resekoll.se

Gör inte som jag gjorde – prioriterade bort poolen. Varför gör jag alltid det? Hur kan jag bara välja att inte ta en simtur här! Ett galleri i massorna kunde jag väl bytt bort i mitt nästan maniska insupande av nya intryck, eller hur?

Vienna, Austria - Resekoll.se

Asiatisk middag äter du på DO & CO, ett hotell och restaurang direkt invid och i höjd med Stephansdoms kyrktorn! Här står kocken och rullar sushi i något som liknar ett DJ-bås, musiken hörs ifrån den väntande baren och förväntan pumpar i luften. Man blir lätt partysugen.

Do&Co, Vienna, Austria - Resekoll.se 

Så nära, med kejserlig estetik och konstant utveckling finns Wien.
Här har bostadspriserna fördubblats snabbt och stor efterfrågan på lägenheter pushar priserna uppåt. Närmre 70 procent av fastighetsbeståndet ägs av smarta investerare och inte privatpersoner.

Den som snubblar över ett bättre boende i innerstaden, bör som jag ser det, verkligen hugga till!

Text: Amelie Wrede