Bar Anglais

Bar Anglais – Stockholm får tillbaka en hotellbar av internationell klass

Hotellbaren på Scandic Anglais blev efter ansiktslyftet 2006 det självklara stället att distansjobba på kring Stureplan. Här samsades affärsresenärer med modebloggare och ”sköna” startup-människor som filade på sin affärsplan. Med ett högt tryck blev dock baren och lokalerna slitna efterhand.

Efter att Jamie’s Italian intog bottenvåningen förra året gjorde man även om bardelen – och tappade omedelbart stora delar av det naturliga jobbhänget. Att trycka in ett befintligt koncept förtog lite av charmen och själen, visade det sig.

Bar Anglais

Därför beslutade man sig innan sommaren för att göra ännu ett större ingrepp, och arkitektbyrån Koncept Stockholm fick i uppdrag att omedelbart ta fram en ny plan och verkställa den.

Resultatet är en tydlig flirt med husets 60-talshistoria, med snygga retromöbler, heltäckningsmattor som inte skulle funka hemma, mycket speglar och guldskimrande stenlyktor ovanför den gedigna baren – som Anglais kallar ”Stureplans längsta”.

Bar Anglais

Bar Anglais kommer du kunna beställa klassiska cocktails och rätter från en enklare barmeny hela dagarna. På kvällarna kommer lokalen fyllas med events, mingel och dj:s alla dagar i veckan. På söndagar ämnar man dessutom anordna akustiska konserter i serien c/o Anglais tillsammans med HUS1. Premiär 11/10 2015.